MOTOR

Rijschool de Kempen biedt aanstaande motorrijders een startpakket aan

Bekijk onze pakket

LESSEN

Lespakketten

Rijschool de Kempen biedt aanstaande motorrijders een startpakket aan. Het voordeel van dit lespakket is dat je weet waar je aan toe bent en dat je een korting krijgt op de totaalprijs. Dat rijdt misschien wat relaxter. De korting is in onderstaand overzicht al verrekend.

yamaha-mt071.jpg
Losse lessen
Geef je er de voorkeur aan de situatie per les te bekijken? Dan kies je voor losse lessen. Je rekent het lesbedrag dan per keer af. De AVB- en AVD-examens koop je los. De prijzen hiervoor vind je in onderstaand overzicht.
Opfrislessen
Gratis gebruik motorkleding
Intakegesprek
Jonger dan 24 jaar?

PRIJSOVERZICHT

Losse lessen€ 63,50
Theorie examen€ 49,50
AVB-examen€ 125,00
AVD-examen€ 275,00
Theorieboek€ 45,00
Cd-rom of USB examentraining€ 45,00

Goed om te weten

  • Gratis gebruik van motorjack, -broek, -handschoenen en –helm bij alle prijzen inbegrepen.
  • De duur van een les is 60 minuten. Rijschool de Kempen maakt gebruik van blokuren van 2 lessen. Een blokuur duurt dus 2 x 60 minuten.
  • Rijschool de Kempen behoudt zich het recht voor de prijzen tussentijds te wijzigen.

PROEFLES

Wil je zelf ervaren of motorrijden iets voor jou is? Maak dan geheel vrijblijvend kennis met het motoravontuur. Voor €75,- kun je een proefles nemen van 1,5 uur. Je leert in een ontspannen sfeer de basisvaardigheden van het motorrijden.

Wil je graag iemand verrassen met een proefles? Koop dan een cadeaubon.

Wil je een proefles nemen? Vul dit formulier volledig in.

LESMOTOR EN KLEDING

Rijschool De Kempen streeft ernaar een prettige lesomgeving te creëren, waar jij je als leerling op je gemak voelt. Net als de lessen zelf, is ook de lesmotor aangenaam en betrouwbaar.

EXAMENS

Heb je al een autorijbewijs of een militair theoriecertificaat A? Dan kun je meteen beginnen met de motorrijlessen. In alle andere gevallen moet je eerst je theoriecertificaat voor de motor halen. Dit certificaat is een jaar lang geldig.

Rijschool De Kempen biedt de mogelijkheid om theorieboeken en/of een CD-ROM aan te schaffen. Zo kun je jezelf optimaal voorbereiden op het theorie-examen. Dit doe je dan door middel van zelfstudie. Uiteraard kun je voor eventuele vragen over de theorie altijd bij je rijinstructeur terecht.
Het CBR neemt je theorie-examen af. Het examen voor de motortheorie bestaat uit 50 vragen. Daarvan moet je er 44 goed beantwoorden. Ben je geslaagd? Dan krijg je het theoriecertificaat meteen mee.
Praktijkexamen Als na overleg tussen jou en je instructeur blijkt dat je klaar bent voor het praktijkexamen, vraagt je instructeur het examen aan. De examenaanvraag vereist een verklaring van medische geschiktheid om het praktijkexamen af te leggen. Wanneer alles in orde is, zal je instructeur je tijdig op de hoogte stellen van de datum en het tijdstip van het examen.

Het praktijkexamen bestaat uit twee delen: voertuigbeheersing (AVB) en verkeersdeelneming (AVD).

Praktijkexamen I bestaat uit de voertuigbeheersing, het leren beheersen van de motor. Je leert 12 bijzondere verrichtingen aan, verdeeld over 4 clusters. Zo raak je vertrouwd met de mogelijkheden en beperkingen van de motor.

Dit onderdeel wordt afgesloten met het CBR-examen voertuigbeheersing. Tijdens het examen voer je zeven van de 12 bijzondere verrichtingen uit. Iedere verrichting mag je zo nodig één keer overdoen. Uiteindelijk moeten er 5 verrichtingen goed zijn uitgevoerd, waarvan minimaal één in ieder cluster.

De geldigheid van de uitslag van je bijzondere verrichtingen is 1 jaar. Je moet dus binnen een jaar het AVD-examen afleggen.

Praktijkexamen II bestaat uit de verkeersdeelneming. Tijdens de motorrijlessen leer je op een verkeersveilige en verantwoorde manier het ‘echte’ motorrijden.

Dit examen mag je pas afleggen als je in het bezit bent van je theoriecertificaat en je geslaagd bent voor het praktijkexamen AVB.

Ben je tussen de 18 en 20 jaar? Dan mag je alleen motorrijexamen doen op een lichte motor voor de categorie A.

Ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je ervoor kiezen het motorrijexamen doen op een zware motor.

Doe je examen voor de lichte categorie? Dan wordt dit na 2 jaar omgezet in een rijbewijs voor de zware motor.

Inschrijven

Ben je enthousiast geworden en wil je meteen beginnen? Schrijf je hier dan meteen in.
© 2022 Rijschool de Kempen. All Rights Reserved. Designed with care by The Identity